Зроблено перший крок до запровадження інтелектуальних транспортних систем на автошляхах України

Поширити:

  Стратегічні цілі застосування технології WiM: зберегти дороги від передчасного руйнування, зменшити ймовірність і тяжкість наслідків дорожніх аварій за участі вантажівок, створити невідворотність контролю та покарання за порушення вимог законодавства стосовно вагових обмежень. Це вимога часу. Це один із стратегічних напрямків розвитку, накреслених Урядом України на найближчу перспективу.

    Наразі йдеться про запуск пілотного проекту, який передбачає спорудження опорних конструкцій для розміщення обладнання на ключових підходах до міста Києва, постачання та монтаж сучасних електронних систем зважування, ідентифікації та габаритного контролю автомобілів, монтаж та інтеграцію електронного обчислювального та комунікаційного обладнання, створення та запуск центру обробки даних, а також навчання українських фахівців роботі з новими системами та обслуговування цих систем протягом перших двох років експлуатації. Мета: перевірити технології, відпрацювати адміністративні та юридичні нюанси роботи нових систем.

    На етапі реалізації пілотного проекту передбачається предселекція автомобілів, які рухаються з порушенням габаритно-вагових параметрів і передача інформації на найближчий пункт габаритно-вагового контролю, де інспектори Укртрансбезпеки проведуть процедуру контрольного зважування. Якщо факт наявності порушення габаритно-вагових параметрів підтверджується, інспектори зафіксують порушення з подальшим накладенням штрафних санкцій та вимогою привести габаритно-вагові параметри автомобіля у відповідність із дозволеними відповідними нормативами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *