Електронний поліс ОСЦПВ – надійний та сучасний вид страхового захисту

Поширити:

Електронний поліс здобуває популярність в українських водіїв. Станом на початок червня укладено більше 14 тисяч електронних договорів ОСЦПВ. Сума страхових платежів, отриманих за електронними договорами склала 9,4 млн. грн.

Можливість укладати договір обов’язкового страхування автоцивільної відповідальності з’явилась в українських водіїв з 7 лютого 2018 року відповідно до Розпорядження Нацкомфінпослуг №3631 від 31.08.2017 «Про затвердження змін до Положення про особливості укладання договорів обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів».

Основними перевагами електронного договору страхування у порівнянні з  паперовим полісом є:

–          Можливість укласти договір страхування самостійно, через Інтернет-сайт страховика, у зручний для себе час. Разом з тим, електронний договір може укладатися також в офісі страхової компанії або через страхових посередників, наприклад банки;

–          Електронний договір формується  безпосередньо в базі даних МТСБУ. Таким чином, клієнт уникає ризиків отримати  фальшивий чи фальсифікований поліс, а інформація про новий договір гарантовано є зафіксованою в централізованій базі даних МТСБУ. Клієнт також отримує підтвердження факту укладання договору страхування  на свою скриньку електронної пошти у вигляді візуальної форми полісу;

–       Можливість здійснювати оплату договору ОСЦПВ із застосуванням інструментів Інтернет розрахунків ;

–         У випадку виключення страховика з членів МТСБУ, укладання договорів  ОСЦПВ з такою СК припиняється автоматично;

          «Електронний поліс зручний, передусім, для клієнта страхової компанії, адже він доступний в будь-який момент в будь-якому місці. Укласти його можна безпосередньо на сайті страхової компанії, так і звернувшись до офісу страховика. При цьому клієнт отримує гарантований страховий захист та уникає ризику укладання фальшивого договору ОСЦПВ. Електронний поліс ОСЦПВ – надійний та сучасний вид страхового захисту», – коментує Володимир Шевченко, генеральний директор МТСБУ.

МТСБУ проводить низку заходів щодо узгодження порядку здійснення перевірки електронних полісів з боку Національної поліції шляхом здійснення on-line запитів до ЦБД МТСБУ. На час перехідного періоду, для уникнення непорозумінь, рекомендуємо водіям-власникам електронних договорів страхування мати з собою роздруковану візуальну форму електронного полісу.

Наголошуємо, що впровадження «електронного полісу» не відміняє можливості укладати договори страхування в паперовій формі. Право вибору форми договору обов’язкового страхування залишається за клієнтом.

Страховики активно розвивають  продаж  електронних полісів ОСЦПВ. Зокрема, їх можна укласти в СК «Альфа Страхування», СК«АРСЕНАЛ СТРАХУВАННЯ», СК «АСКА», СК «АСКО-Медсервіс», СК «АХА Страхування», СК «БРІТІШ АВТО КЛАБ», СК «БРОКБІЗНЕС», СК «ВУСО», СК « Глобус», СК «Європейський Страховий Альянс», СК «ІНГО Україна», СК «КНЯЖА ВІЄННА ІНШУРАНС ГРУП», СК «Країна», СК «Міжнародна СК», СК «Мега-гарант», СК «ОРАНТА», СК «ПЗУ Україна», СК «Провідна», СК «ТАС», СК «Українська страхова група», СК «Універсальна», СК «УНІКА», СК «УПСК», СК «Харківська муніципальна СК», СК «ЮНІВЕС». Загалом, 41 страхова компанія, що входить до МТСБУ має технічну можливість укладати електронні договори ОСЦПВ.

З особливостями укладання електронних полісів можна ознайомитись тут: http://www.mtsbu.ua/files/EPolice/OsUk_VykDEP2.pdf

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *